Airco

Airco installatie

Bij splitaircowinkel maken wij u het makkelijk om een airco systeem op basis van uw voorkeuren uit te kiezen. Naast eenvoudige rekentool voor de bepaling van het benodigde vermogen bieden wij namelijk installatie setjes aan, waardoor het gemakkelijker wordt om de airco zelf te installeren in de ruimte waar dat nodig is.

Bij een installatie moet u rekening houden met de volgende punten:

  • Condens afvoer: Elke split unit airco onttrekt water aan de te koelen ruimte en slaat dit op in de condensbak van de binnenunit. Als het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een condensslang , deze dient afgevoerd te worden mee naar buiten . Indien dit niet mogelijk is, dan moet de condensafvoer naar boven worden afgevoerd. Je hebt dan een condenspompje nodig die dit naar boven (dak/afvoer) pompt.
  • Elektra: Bij de binnenunit van de airco zit aan de rehterzijde ongeveer 1,5 meter vast snoer. Dit snoer moet binnen het bereik van 1,5 meter een geaard stopcontact zitten je kan ook voor het testen een verlengsnoer gebruiken. Bij een 7,0 KW spilt unit of een die hoger is is het mogelijk dat er een aanpassing in uw meterkast moet komen. Aangezien deze namelijk gevoed worden door een 20A traag zekering of doormiddel van krachtstroom.
  • Beugel: U kunt een beugel voor aan de muur nemen. Maar u kan ook kiezen om de airco op een plat dak te zetten.
  • Koelleiding: Voor een koelleiding heeft u voldoende aan de standaard 3 meter.
  • Afwerking: Voor de afwerking van de leidingen etc. zijn er afwerk goten. Deze kunt u er apart bij bestellen zo is u airco mooi afgewerkt.

Airco installatie setjes

Wij bieden installatie setjes aan dit is voor de mensen die hun aircosysteem willen uitbreiden of zelf willen installeren. We maken dit voor u mogelijk door alle installatie materialen ook aan te bieden op onze website. Er is bij ons veel op voorraad en daarom word het ook heel snel geleverd. Onze voorgevulde airconditioners zijn makkelijk te installeren en als u nog extra spullen nodig bent kunt u deze bij ons op de website bestellen

Voorgevulde airco

Split aircowinkel maakt de installatie van je nieuwe airco erg gemakkelijk dit komt dat de split airco al voorgevuld is. We leveren bij iedere nieuwe airco de buitenunit in standaard afgevulde staat. Ook zit er bij elke voorgevulde split airco een uitgebreide installatiehandleiding. Met deze handleiding kunt u zelf de airco installeren. Ook is een beetje technische kennis wel makkelijk als je een split airco zelf wilt installeren. Wilt u toch liever dat een monteur uw airco komt installeren dan komt er een gespecialiseerde monteur naar u toe die de airco direct gebruiksklaar oplevert, zodat u uw huis gelijk op gewenste temperatuur kan brengen.

Bekijk ons installatiemateriaal