Een mobiele airco heeft altijd een afvoerslang nodig omdat hij de ruimte koelt en de warme lucht uit de ruimte afvoert door een afvoerslang. Bij elke airco zit een afvoerslang en deze moet ook gemonteerd worden om de airco goed te laten werken. Een mobiele airco zonder afvoerslang is in principe ook geen echte airco maar een aircooler of luchtkoeler. Een mobiele airco is ook lang niet zo effectief als een normale split airco.

Ruimte koelen

Met de mobiele airco kunt u een ruimte ook maar met 3 graden koelen. Dit is erg weinig zeker als het in uw ruimte of woning erg warm is. Met de split airco kunt u eenvoudig uw ruimte of woning koelen. Bij de split airco levert de buitenunit een sterke luchttoevoer waardoor de binnen units de lucht goed verspreiden door de woning of ruimte. Zo kunt u een ruimte met de split airco snel verkoelen of verwarmen.

Voordelen en nadelen mobiele airco zonder afvoerslang

Het voordeel aan een mobiele airco zonder afvoerslang is dat het met installeren een stuk goedkoper is en dat de airco ook verplaatsbaar is. Maar deze voordelen doen niet op tegen de nadelen van de mobiele airco. Zo is de mobiele airco zonder afvoerslang lang niet zo effectief in het verkoelen van een ruimte. Ook maakt de mobiele airco veel meer geluid bij het koelen van een ruimte en kan dit zorgen voor veel overlast.

Mobiele airco met afvoerslang

Ook is de mobiele airco te verkrijgen met afvoerslang en deze is al een stuk effectiever dan de mobiele airco zonder afvoerslang. Maar de mobiele airco met afvoerslang komt ook nog lang niet in de buurt van een split airco met het koelen van een ruimte. De split airco is ook een stuk effectiever dan de mobiele airco met een afvoerslang. De mobiele airco met afvoerslang moet ook altijd bij een deur of raam staan zodat de afvoer via een raam of deur aangesloten kan worden.

mobiele airco