Onze spilt airco kenmerken zich door één buitenunit en meerdere binnenunits. Wij gaan u meer informatie geven over de split airco, zodat u na dit gelezen te hebben duidelijk weet wat een split airco is. Staat u informatie hier niet tussen? Neem dan contact met ons op en u wordt verder geholpen.

Voordelen split airco

  • Weinig tot geen geluid: aangezien de condensor en de compressor zich in de buitenunit bevinden. De condensor en de compressor zijn eigenlijk de onderdelen dit het meeste lawaai maken. Dus binnen heeft u bijna geen last van het geluid wat de binnenunit produceert. Bijvoorbeeld de 9000 BTU heeft een geluidniveau van 55,5dB.
  • Koelen: Zorgt voor verkoeling met warme dagen.
  • Verwarmen: Zorgt voor het verwarmen van een ruimte op koude dagen.
  • Ventileren: De airco geeft u schone lucht in huis omdat de lucht gefilterd word.
  • Duurzaam: Door gerichter te verwarmen kunt u veel besparen op uw energiekosten. De airco’s zijn ook veel milieuvriendelijker geworden dan voorheen.
  • Zuinig: airco’s met een warmtepomp gebruiken weinig energie. Warmtepompen gebruiken namelijk de warme lucht van buiten als bron en dus geen elektriciteit. Dit is niet alleen zuiniger het is ook milieuvriendelijker.

Nadelen split airco

  • Complexere installatie: De buitenunit en binnen unit dienen met elkaar verbonden te worden (koelleiding, stuurkabel & voedingskabel). Dit kan zorgen voor een complexere installatie in vergelijking met mobiele airco.
  • Ruimte buitenkant van de woning: Ook een nadeel kan zijn dat je aan de buitenkant van de woning een buitenunit moet plaatsen aan de muur of op het dak.

Verschillende uitvoeringen van een split airco

Trendlijn split airco: Er is één binnenunit aanwezig en één buitenunit. Hiermee kunt u één ruimte koelen of verwarmen.

Trendlijn duo airco: Er zijn twee binnenunits aanwezig en één buitenunit. Hiermee kunt u twee ruimtes afzonderlijk van elkaar koelen of verwarmen.

Trendlijn triple airco: Er zijn drie binnenunits aanwezig en één buitenunit. Hiermee kunt u drie ruimtes afzonderlijk van elkaar koelen of verwarmen.

Trendlijn quatro airco: Er zijn vier binnenunits aanwezig en één buitenunit. Hiermee kunt u maar liefst vier ruimtes afzonderlijk van elkaar koelen of verwarmen.

Prijs split airco’s

De prijs van een airconditioningsysteem is onder meer afhankelijk van het volume van de ruimte die u wilt koelen en de benodigde installatiematerialen. Zo is de prijs van een 9000 BTU split airconditioner (inclusief installatiemateriaal) minder dan € 900,00.

Op onze website kunt u eenvoudig het airconditioningsysteem en de bijbehorende montageset selecteren. Indien nodig kunt u aanvullende materialen toevoegen. Wilt u een split airconditioner kopen en installeren door een erkend monteur? Neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

split airco